7 ting du skal vide før din første dansetime

Forestil dig 8 kvinder over 50, ude i byen, der starter 3 dages retreatsjov uden ægtefæller, børn eller hunde. Iført cowboystøvler, smækker midt i Scottsdale klar til linedance. For første gang. Vi har for nylig ramt baren, hvor det er gratis danseundervisning torsdag aften. Den stakkels instruktør vidste ikke, hvad der ramte hende.

Alt, hvad du aldrig har prøvet før, kan være lidt skræmmende. Dette var aftenen før dagen, hvor jeg skulle bede dem om at bestige bjerge i timevis, derefter ride gennem ørkenen og afslutte dagen ryddet op til en fornem middag. Dag 2 var de ude efter mere af det samme, hvor de byttede ridningen ud med vægttræning og yoga og cykling.

Nogle af dem havde viftet med hvide flag i ugevis og spekulerede på, om de virkelig var klar til dette. Så linedance for nogle var den mindst kraftige begivenhed på skemaet. Andre håbede, at jeg ville lade dem sidde ved bordet. Vores weekend handlede om hormonbalance, så bevægende på alle måder - ikke kun den type, der får dig forpustet - var navnet på spillet. Det inkluderede linedance, med eller uden, som det viser sig, rytme.

Skal vi danse?

En dansetime kan være en sjov måde at træne på, hvis du taler om Zumba eller mere moderat bevægelse som linedance og two-step, men det kan være skræmmende, hvis du aldrig har været før – eller ikke har været det. i mange år - og det er præcis derfor, jeg planlagde det.

Når du gør ting, du aldrig har gjort før, eller ikke har gjort i lang tid, i et miljø, der er nyt og friskt, som kvinderne på retreatet ville opleve hele weekenden, bryder du gamle mønstre. Ja, efterhånden som du lærer nye trin og forbinder dem sammen, gør dem baglæns, eller som mange af vores deltagere gjorde ... skulle gøre dem baglæns, ændrer du din hjerne. Du skal holde op med at tænke på dig selv på samme behagelige måde, som du altid gør.

Du bliver pludselig opmærksom. Af mennesker omkring dig, af musikken, lydene, lugtene og mest af dig selv igen.

Her er et par danse-ismer, der kan gælde for alt nyt, gør dig selv så komfortabel som muligt, mens du gør noget nyt og ubehageligt. Hvis du ønsker at lave vaneændringer, er dit første skridt måske bare to-trinet.

Bær behageligt tøj.

Undgå for stramt, for løst eller for dårligt tøj. Du ønsker ikke at trække, trække eller omarrangere, mens du allerede er utilpas. Bær mest af alt et par ødelagte sko! Dine fødder er dit fundament, og du skal være stabil og lære nye trin, der er bundet til at få dig til at føle alt andet end!

Tror ikke, du har brug for danseerfaring.

Nybegyndere er mere end velkomne i voksen danseklasser. Alle kan gøre det - fra teenagere til seniorer. Det er normalt at føle sig nervøs. Seriøst, men hvis det er en lektion, er det beregnet til nybegyndere. Hvis det er en klasse, var alle i den engang nybegyndere. Jeg valgte en bar med en gratis lektion i stedet for et stærkt oplyst studie med spejle af en grund! Du kan finde et venligt miljø.

Kvinder har en tendens til at undre sig over, hvad andre tænker eller sammenligne sig selv ofte! Du skal ikke bekymre dig om det. Alle andre gør det samme. Plant et stort smil på dit ansigt, og grin af, at du går lige, når alle andre går til venstre!

hvad man skal vide, før man tager en dansetime - kvinder over 50

Fremmede bliver hurtigt venner.

Musik har en universel appel, og den har en tendens til at slappe af eller i det mindste distrahere os alle. En lærer vil vælge musik, der gør det nemt at følge. Når du ser dig omkring, vil det være nemt at se, om du står ved siden af ​​en ingeniør, en administrerende direktør, en mor eller model, enhver, der lærer noget nyt, er pludselig på samme startlinje.

Bevægelserne vil være nemmere, end du forestiller dig.

Vi har en tendens til at tænke det værste og tro, at alt bliver svært. En god instruktør vil vælge nemme danse og opdele dem i 8 tæller. Du vil gøre dem langsomt og gentage dem igen og igen, indtil du går videre. Du vil i mange tilfælde ikke engang have musikkens distraktion tændt i starten.

danse klasse

Planlæg at rode.

I vores lille cirkel med to-trins i aftes, blev vi ved med at løbe ind i andre. Jeg er sikker de var det forkerte sted. Vi vandt. Jeg ved det bare. Dans med stjernerne, her kommer jeg.

Helt ærligt, vi havde det sjovere at løbe ind i mennesker, blive stødt ind i, end vi havde fået det perfekt fra starten. Du lærer mere om, hvordan du gør tingene godt ved ikke at gøre dem godt. Ingen løsninger på problemer blev nogensinde fundet ud af at få det rigtigt fra begyndelsen. Der er kun en førstehjælpskasse, fordi nogen kom til skade, og der var ikke en. Der er kun en standarddriftsprocedure på arbejde, fordi der engang ikke var det, og der var for mange fejl.

Så gå videre. Tilladelse til at træde nogen over tæerne.

Hold dig ude af dit hoved og i din krop.

Noget som Zumba, linedance eller to-trins har en sekvens. Men det er stadig et udtryk for kreativitet og følelser gennem din krop. Så bare rolig, hvis du er stiv som et bræt i starten. Jeg var i Maui for nylig og havde mulighed for at lære hula. Jeg følte, at jeg gjorde det. Jeg så videoen senere. Det er klart, at jeg ikke gjorde det. Men jeg følte, at jeg gjorde det. Brændte den rulle.

Du vil føle dig glad bagefter.

Det er sandt. Videnskaben beviser, at dans kan løfte dit humør, faktisk hjælpe med at lindre følelser af depression. En del af årsagen er kropsholdning. Dans forbedrer din kropsholdning. Du ved intuitivt, når nogen er trist, sørgende eller deprimeret over deres kropsholdning. Det er næsten umuligt at danse sådan. Så at løfte dit hoved, åbne dit hjerte, stå højt vil uundgåeligt have en positiv effekt på dit humør.

Vælg tango, salsa, linedance eller en koreograferet fitnesstime, men prøv det. Din krop, din hjerne og potentielt nye spændende vaner vil ske, fordi du gør det.