Er Merlot i live og sparker? 10 år efter sidelæns

Sidelæns-filmoktober markerede 10-året for premieren på Sidelæns , filmen, der nedgjorde Merlot og spillede Pinot Noir i hovedrollen. Denne Oscar-nominerede film – en kærestetur før brylluppet gik galt – viser Miles, hovedpersonen med Paul Giamatti i hovedrollen. Miles, som udtaler en berygtet replik: Nej, hvis nogen bestiller Merlot, går jeg. Jeg drikker IKKE Merlot. I løbet af det næste år faldt salget af Merlot og Pinot Noir-salget steg kraftigt.

Merlot modreaktion opstod, men Sidelæns gik videre til 71 millioner dollars i indtægter. Trefethen Winery tumlede let på næsen til filmen ved at hænge et skilt under deres indgangstelt, hvor der stod, Clearly Miles har aldrig haft NAPA VALLEY Merlot. Trefethen er en af ​​de historisk betydningsfulde Merlot-producenter fra Oak Knoll-regionen i Napa Valley. Folkene på Trefethen sendte Sideways manuskriptforfatter, Alexander Payne, en magnum af Trefethen Merlot efter filmudgivelsen. Payne vandt videre Oscar-prisen for bedste tilpassede manuskript og satte pris på Trefethen-gesten såvel som deres kvalitets-Merlot.

Var der virkelig en Sidelæns Virkning på Merlot? Selvom filmen virkelig var gavnlig for salget af Pinot Noir (16 % stigning i månederne efter filmen), ser den positive indvirkning på Pinot Noir ud til at være større end den negative indvirkning på Merlot, rapporterer Dr. Steven Cuellar fra Sonoma State University. Filmen så dog ud til at forårsage en generel stigning i vinforbruget. Bundlinje: I 2004 havde Merlot en markedsandel på 15 %. I dag er Merlot den 4thmest forbrugte vinsort. Selvom markedsandelen er nede på 9 %, er 2014 et meget større vinforbrugende marked, og Merlot er fortsat det dobbelte af salget af Pinot Noir. Mange vinboere mener, at filmen tvang Merlots kvalitet til at springe til højere standarder.

Merlot er stadig et af de mest imødekommende og madvenlige rødvinsvalg. Merlots blødere tanniner gør den vigtig i røde blandinger. Excellence i Merlot er opnået i USA med mærker som Shafer , Andehorn , Trefethen, Nikkel & Nikkel , og Jarvis . De Merlot-rige blandinger fra Frankrigs Bordeaux-region fortsætter helt sikkert med at sætte standarderne for ekspertise og høje priser på vin. Bordeaux på højre bred, som er rige på Merlot fra Pomerol-regionen, f.eks. Petrus, Chateau Lafleur og Le Pin fortsætter med at kræve priser som 00-1500 per flaske.

Fess-Parker-1

Sidelæns optagelsesstedet var det maleriske Santa Barbara og vinlandet Santa Ynez i Californien. Denne region nød en stigning i turisme og den øgede popularitet af deres Pinot Noir-vine. Fess Parker Winery & Vineyard (billedet) var den falske navn Frass Canyon vingård, stedet for den berygtede vin scene med spyttet . Restauranten Hitching Post II er fortsat en fanfavorit for alle, der ønsker at tage på Sideways Tour. Elsk det eller ej, Sidelæns haft en enorm indflydelse på vindrikkere og banet vejen for flere vin-tema film som Flaske Shock og SOMM . Merlots stigende kvaliteter, dens iboende drikkelighed og dens blandingskompatibilitet har fastholdt sorten. Merlot lever og sparker.

Nogle anbefalede fremragende Merlots:

Andehorn-Tre-Palmer– 2011 Napa Valley
Vintilskuer: 91 point Noter: Frodig rød og sort frugt med jordiske undertoner. Lagdelte og komplekse noter af moden blomme, ribs, mokka og rød lakrids. Dekanter mens den er ung. Shafer-Merlot– 2011 ,99
Smagspanelet – 91 point Noter: Duftende dufte og smag af røde og sorte kirsebær, sort blomme, røg, hvid peber, salvie og våd jord med fine modne tanniner.
76% Merlot, 14% Cabernet Sauvignon, 8% Malbec og 2% Petit Verdot. Trefethen-Merlot– 2011 ,00
Los Angeles International Wine Competition – 91 Points Noter: Velsmagende aromaer af kirsebær, kanel, cedertræ og læder gør dette til en lys, kompleks og afbalanceret vin.
77% Merlot, 12% Malbec, 11% Cabernet Sauvignon

Franske Bordeaux-blandinger:

Chateau-La-Lagune2010 Medoc, Bordeaux (3rdvækst) ,99
Wine Advocate/Robert Parker 92 point Noter: Noter af asiatisk romsauce, morbær, kirschlikør og solbær med en velsmagende røgethed. Fyldig med både elegance og kraft.
50% Cabernet Sauvignon, 40% Merlot og 10% Petit Verdot

Nogle Merlots til stor værdi

William Hill Merlot , Central Coast Californien 2012 ,99
Smagspanel – 90 point

Gundlach Bundschu Merlot , Sonoma County 2010 ,99
Vinentusiast – 90 point

Besøg Sideways Wine Country:

Vingårde at besøge:

Fess Parker Winery (den falske navngivne Frass Canyon Winery af drikke-spyttefad berømmelse)
6200 Foxen Canyon Rd. • Los Olivos, CA

Zaca Mesa Winery & Vineyards
6905 Foxen Canyon Rd. • Los Olivos, CA

Buttonwood Farm and Winery
1500 Alamo Pintado Rd. • Solvang, CA

Hvor skal man spise:

The Hitching Post II (Hvor Miles og Jack spiste)
406 East Highway 246 • Buellton, CA

Ballard Inn & Restaurant
2436 Baseline Ave. • Ballard, CA

Hvor skal man bo:

Moderat:

Days Inn ved vindmøllen (Hvor Miles og Jack blev)
114 E Highway 246 • Buellton, CA

Luksus:

Santa Ynez kro
3627 Sagunto Street, • Santa Ynez, CA

Vinfilm at se:

Sidelæns – Medvirkende Paul Giamatti, Thomas Haden Church, Sandra Oh, Virginia Madsen

Flaske Shock – Med Bill Pullman, Alan Rickman, Chris Pine i hovedrollerne

SOMM Medvirkende DLynn Proctor, Brian McClintic

Om professionelle vinanmeldelser:

Vinvurderinger er baseret på en 100-punkts skala. Hver publikation har sine egne kvalitetskriterier. Eksperter bortset fra, er det op til dig at bestemme, hvad du kan lide. Bemærk: PRiME er ikke forbundet med eller sponsoreret af Vintilskuer , Wine Advocate, The Tasting Panel, Wine & Spirits, Wine Enthusiast, eller Karaffel.