Smukkeste museer i verden - Amsterdam

Amsterdam, Holland er en fantastisk by med nogle af de smukkeste museer i verden. Jeg var så heldig at rejse dertil på forretningsrejse og forkælede mig selv med en halv dag på kunstmuseer. Den offentlige transport er praktisk og billig. Jeg gik direkte fra hoveddøren til mit hotel til dørtrinnet til museumsdistriktet, hvor jeg besøgte Rijkstadt Museum først, efterfulgt af min favorit, den Van Gogh Museum .

Engelsk er almindeligt talt; der er ingen problemer med at navigere på hjemmesiden, byen eller museerne. Jeg købte mine billetter ved døren på en hverdagsmorgen – ingen ventetid i kø. Begge museer er dejlige med omfattende kunstudstillinger, biblioteker og gavebutikker. Kunsttilskrivninger er bekvemt mærket på hollandsk og engelsk. Det var nemt at tage øjenbolsjer i to timer i hver facilitet.

De smukkeste museer i verden

Rijksmuseum blander kunst med historie for at give ny betydning for et bredt funderet, nutidigt nationalt og internationalt publikum. Som et nationalt institut tilbyder Rijksmuseum et repræsentativt overblik over hollandsk kunst og historie fra middelalderen og frem, og over vigtige aspekter af europæisk og asiatisk kunst. Museet blev renoveret i 2013. Der kom mange moderne faciliteter til, og det nye arrangement sørger for et behageligt flow af besøgende gennem det store rum. Sørg for at stoppe i gavebutikken!

De smukkeste museer i verden

Vermeer- og Rembrandt-malerierne er juvelen i denne kunsts krone og et væld af mesterværker – fra Peter Paul Rubens til Caravaggio. Der er også en asiatisk samling. Den hollandske keramikudstilling åbnede mine øjne for en anden form for maleri. Modelbåden komplet med ægte materialer fra William Rex, Cornelis Moesman, 1698 var mest unik.

De smukkeste museer i verden

Van Gogh-museet var en enestående fornøjelse, fordi jeg sidder i bestyrelsen for et andet enkelt kunstnermuseum - Georgia O'Keeffe-museet i Santa Fe, New Mexico. Dette besøg på et af de smukkeste museer i verden gav mig mulighed for at sammenligne og kontrastere, hvordan en kunstners livsværk fungerer, historier fra hans liv og fra hans familie, sammen med hundredvis af breve og personlige effekter kan organiseres, mens kanalisering af strømmen af ​​besøgende gennem flere etager i én bygning. Kuratorpersonalet gjorde et fremragende stykke arbejde med at kombinere kunst med historien om Van Goghs liv, dem, der påvirkede hans kunst, og den næste generation, han påvirkede. Hans liv var tragisk kort, men alligevel udstillet på en fængslende måde.

Du læste tidligere på Woman,Metropolitan Museum: Van Goghs iriser og roser, om malerier af Van Gogh. Nå, gør dig klar til at tage et dybt dyk på dette museum, hvor du kan få en fornemmelse af den proces, han brugte, såsom forberedende skitser, observationer fra livet og hans værktøjer og materialer. Kuratorerne udsætter dig også for noget af videnskaben bag kulisserne i hans arbejde fra lineært perspektiv til falmende malingspigmenter.

Hver gang jeg går på et kunstmuseum føler jeg en strøm af inspiration. Jeg planlægger at gøre dette mere til en vane, især når jeg rejser. Følg med mig i at se de smukkeste museer i verden, udforske kunst og kultur i Amsterdam og derhjemme.