Brilliant Cast Sings Ernani på The Met Magazine

26. marts 2015

Med musikdirektør James Levine på podiet, bragte en cast af adskillige fremragende sangere Giuseppe Verdis Ernani til sin fulde herlighed den sidste torsdag aften.

Først i rollen som Ernani, hvis karakter faktisk er Don Juan af Aragon, synges af Italiensk tenor Francesco Meli . Meli leverer karakteren af ​​den fravalgte adelsmand i de søde runde toner af en tenor, der er meget komfortabel med både sin stemme og scenetilstedeværelse. Han fyldte let Metropolitan Opera House med sin smukke, livlige sang. Han bærer rollens hemmelige adel ganske godt og overbeviser publikum om hans kærlighed til Elvira.

Amerikansk, Angela Meade gav publikum en meget troværdig Elvira. Elvira, en spansk adelskvinde, er genstand for alle tre af de mandlige hovedrollers kærlighed. Hver ønsker at gifte sig med hende eller i det mindste have hende som elskerinde, som det er tilfældet med monarken, men hendes hjerte tilhører kun Ernani. Mens hun officielt er forlovet med sin onkel, Don De Silva, forhindrer det hverken Ernani eller kongen af ​​Spanien, Carlo V, i også at forfølge hende.

Ernani Trapper

Angela Meade er en ekstraordinært begavet sopran. New York City og verdens publikum elsker hende. Hun leverer både passion og ømhed med sin præstation.

Hendes onkel, Don Ruy Gomez de Silva, er ikke kun hendes påtænkte mand, men han er også fætter til kongen. Silva er meget ældre end Elvira og er fast besluttet på at have hende som en modgift mod høj alder. I begyndelsen af ​​operaen går han ind på kongen i forklædning i et hemmeligt møde med Elvira, og Silva anklager hende for perfidskab. Det er, da en kongens tjener bøjer sig for herskeren, at Silva falder til ro og synker ned på knæ i ærefrygt. Silva er meget dygtigt sunget af Ukrainsk bas, Dmitry Belosselskiy . Dette er en ung performer, der tåler at se på. Han har en lys fremtid som alle ovennævnte kunstnere.

Til sidst kommer vi til rollen som Carlo V, sunget af Placido Domingo, sandsynligvis den største operastjerne i de 20.thårhundrede og måske også denne. Han er blevet beskrevet som operaens jernmand . Han har været sanger i 46 år, men også dirigent og musikdirektør efter at have stået i spidsen for Washington National Opera. Han er stadig generaldirektør for Los Angeles Opera.

Domingo begyndte sin karriere som tenor. Han regerede over alle andre tenorer i det forrige århundrede, der flyttede sig fra roller i den italienske kanon til dem i de tysk/wagneriske; Dette blev han frarådet.

I en alder af 74 år synger Domingo nu barytonroller og til meget blandede anmeldelser. Musikkritikere fra New York City-pressen har været enstemmige i at fordømme Domingos præstation som Don Carlo V. Hans andre roller som baryton, såsom Germont, faderfiguren i La Traviata, og hans rolle i Simon Boccanegra var mere karakterstykker. Tanken er, at hans fantastiske scenetilstedeværelse var med til at gøre dem succesfulde. Efter at have hørt Vermont-rollen syntes jeg, at han gjorde et fremragende stykke arbejde, men jeg er ikke musikforsker, og jeg kunne ikke fortælle dig, om han til tider forvildede sig ind i tenor-territorium. Jeg kan fortælle dig, at han sang smukt.

Under torsdag aftens program så det ud til, at han holdt sig fast i barytonens position. Anthony Tommasini i sin anmeldelse i NY Times den 22. marts 2015 , udtalte, at det er på tide, at Domingo trak sig tilbage fra at synge. Et fuldt operahus i Metropolitan den sidste torsdag aften var dog uenig i hr. Tommasinis dom. Publikum elskede Domingo og hans optræden. Måske var det loyalitet og et minde fra tidligere dage, men entusiasmen forekom mig meget frisk.

Omkvædet, orkestret, kulisserne og kostumerne var alle op til deres sædvanlige verdensklassestandarder. Det var en sand fornøjelse at høre dette tidlige Verdi-værk, der i modsætning til mange af hans senere anstrengelser er en ægte bel canto-opera.

Dette værk kan ses på Metropolitan Opera i New York City indtil den 11. april 2015. Besøg www.metopera.org for billetoplysninger.

God visning. Hvis du deltager i en opførelse af denne opera eller en anden kulturel begivenhed i dit område, så send mig venligst et billede af dig selv, der er til stede. Send til [e-mailbeskyttet] . Jeg vil se, at det bliver lagt ud på vores Facebook , Instagram og Pinterest websteder.